Mini tuna and pea quiches

fullsizerender_7.jpg

Ok, so these were not the prettiest but they were super delicious and super easy to make!

It was Abril’s second time eating tuna and she really liked it. I love how her palate is evolving, she used to go more for sweet, softer foods and now more and more she is enjoying savory meals, spices and textures.

I served them with some sweet potato puree and two slices of cucumber

  • 1/2 can albacore tuna (in water, drained)
  • ½ cup of frozen peas
  •  cup cheddar cheese
  • 2 eggs (only one pictured here but I used two)
  • 1/2 cup milk (I used @ripplefood pea milk)
  • 1 tbs nutritional yeast
  • Black pepper
  • Thyme
  • Optional: 1 tbs white flour
  1. Preheat oven to 350f
  2. Beat the eggs with a fork
  3. Mix all the ingredients in a bowl (You can choose to blend everything if your baby is younger or you just don’t feel comfortable giving them chunky foods)
  4. Grease a muffin tray and spoon the mixture evenly into each space (I always use this tiny silicone molds)
  5. Place in the oven and bake for about 20 mins or until golden (I always stick a knife inside to check if the eggs are not runny)
  6. Take out of the oven and LET IT COOL COMPLETELY before serving
  7. I made two quiches last night and saved the rest on an air tight container in the fridge for today’s lunch

Mini quiche de tuna y guisantes

No fueron los mas bonitos jeje pero salieron riquísimos y son super fáciles de hacer!

Era la segunda vez que Abril comía tuna y le encantó. Me encanta como su paladar está evolucionado, antes se inclinaba mas por lo dulce y ahora cada vez mas disfruta mas las comidas saladas, la especies y las texturas.

  • 1/2 lata de atún blanco (en agua)
  • ½ taza de guisantes congelados
  •  taza de queso cheddar
  • 2 huevos (en la foto solo aparece uno pero terminé utilizando dos)
  • 1/2 taza de leche (usé @ripplefood leche de guisantes)
  • 1 tbs levadura nutricional
  • Pimienta negra
  • Tomillo
  • Opcional: 1 cucharada harina blanca
  1. Calienta el horno a 350 grados
  2. Bate los huevos con un tenedor
  3. Mezcla todos los ingredientes en un bowl (Si tu bebe es mas pequeño o no te sientes tranquila dandole pedazos grandes de comida pues elegir batirlo todo en una licuadora)
  4. Engrasa una bandeja de muffins y pon la mezcla utilizando una cuchara uniformemente en cada molde (Yo usé unos moldes de silicona pequeños)
  5. Entra la bandeja al horno por 20 minutos o hasta que comienzen a ponerse dorados (Yo siempre les entro un cuchillo para asegurarme que el huevo no está crudo, de la misma forma que chequeamos los bizcochos!)
  6. Saca la bandeja y asegúrate que esten COMPLETAMENTE FRIOS antes de servirlo!
  7. Hice dos anoche y guarde el resto en un recipiente hermético en la nevera, para su comida de hoy

Love,

 

Raquel

FullSizeRenderFullSizeRender_5IMG_9489FullSizeRender_6FullSizeRender_2FullSizeRender_3FullSizeRender_4FullSizeRender_8

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s